Προσκαλώντας σε γεύμα τη χημεία

Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εικονογράφος: Καραμποΐκης, Βασίλης
Εκδόσεις: Σαββάλας
- Χρονολογία Έκδοσης: Ιούλιος 2000
- Σελίδες: 173
- ISBN-13: 978-960-460-164-6
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 9.65 € τιμή βιβλιοχώρας: 9.65  
Η πρόσκληση που η συγγραφέας απευθύνει στη χημεία εκφράζει και την πρόθεσή της να μας αποκαλύψει, με όσο πιο απλό τρόπο της επιτρέπει η επιστημονική της συνείδηση, μικρές και άγνωστες αλήθειες γύρω από τα όσα τρώμε και πίνουμε. Τα βασικά συστατικά των τροφών και η πέψη τους (δηλαδή η διαδικασία επεξεργασίας και αποθήκευσης των τροφών μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό), η μικροβιακή φθορά των τροφίμων και η συντήρησή τους κι ακόμα τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα και ο ρόλος της βιολογικής γεωργίας είναι τα θέματα που "παρελαύνουν" στο βιβλίο. Η γνωριμία μας μαζί τους συντελείται κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της χημείας και το φως της επιστημονικής γνώσης, και η οικειότητα που αποκτούμε με όρους όπως τα σάκχαρα, τα λίπη, οι πρωτεΐνες, τα πρόσθετα, τα πλαστικά, οι τοξίνες κλπ. βοηθείται και από το άμεσο και κάπως ποιητικό ύφος που η συγγραφέας επιλέγει.
ISBN13: 978-960-460-164-6
Συγγραφέας: Γιαλλούση, Μαρία
Εκδότης: Σαββάλας
Χρονολογία Έκδοσης: Ιούλιος 2000
Σελίδες: 173
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Είδος: Βιβλίο