Υγιεινή διατροφή για παιδιά 4 - 8 ετών (20% ΕΚΠΤΩΣΗ)
Για εκπαιδευτικούς και γονείς Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Τσαλκιτζή, Αλεξάνδρα / Πάχος, Παύλος / Μπικάκη, Ελένη / Μπαρμπούνη, Αναστασία Κ. / Μεράκου, Κυριακούλα Α. / Κωστούρου - Νικολάου, Μαρία / Κοτρώτσιου, Ευανθία / Κορδερά, Μαρία / Κόκκοτα, Ελένη / Καραΐσκου, Νίκη / Θεοχαρίδου, Αργυρώ / Δεληγιάννη, Μαρία / Αυγερινού, Σοφία / Συλλογικό έργο,
Επιμελητής: Κουρέα - Κρεμαστινού, Τζένη / Μεράκου, Κυριακούλα Α.
Εκδόσεις: Πατάκη
- Χρονολογία Έκδοσης: Ιούνιος 2007
- Σελίδες: 103
- ISBN-13: 978-960-16-1850-0
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Η αγωγή υγείας, αν και πολλές φορές δεν ανήκει στο αναλυτικό πρόγραμμα, άρχισε να υλοποιείται στο σχολείο όταν είχε πλέον τεκμηριωθεί από τους θεωρητικούς και ερευνητές της δημόσια υγείας και της εκπαίδευσης ότι όσο πιο μικρά σε ηλικία είναι τα παιδιά τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει ως προς τη διαμόρφωση υγιεινής συμπεριφοράς στο μέλλον. Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό για εκπαιδευτικούς και για γονείς παιδιών ηλικίας 4-8 ετών, που θα ήθελαν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να ενθαρρύνονται να προτιμούν τα υγιεινά τρόφιμα (όπως λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, ψάρια, όσπρια κλπ.) και να αποφεύγουν τα ανθυγιεινά (όπως λιπαρά, γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες, καραμέλες κλπ.). Οι εκπαιδευτικές τεχνικές που προτείνονται είναι οι ίδιες που πραγματοποιούνται και στο καθημερινό πρόγραμμα του νηπιαγωγείο. Με άλλα λόγια, το θέμα της υγιεινής διατροφής διδάσκεται μέσα από παραμύθια και ιστορίες, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, παντομίμα, διάλογο κλπ. Το περιεχόμενό του αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες για την αγωγή υγείας στην προσχολική και σχολική ηλικία, τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος, το σκοπό, τους στόχους, τη μέθοδο και τις τεχνικές. Στο δεύτερο μέρος δίνονται λεπτομερείς οδηγίες στον εκπαιδευτικό ή στο γονέα για το πώς να μεταφέρει -μέσα από δραστηριότητες- τα μηνύματα της υγιεινής διατροφής στα παιδιά. Οι κυριότερες ενότητες του δεύτερου μέρους αφορούν τα επιμέρους θέματα: επιστημονικές γνώσεις γύρω από τα τρόφιμα, πηγές προέλευσης των τροφίμων, υγιεινή διατροφή - πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψωμί-δημητριακά, ελιές-λάδι, γαλακτοκομικά, κρέατα-πουλερικά, ψάρια, αυγά και ανθυγιεινά προϊόντα. Σε όλες τις ενότητες προσφέρεται ποικιλία δραστηριοτήτων από τις οποίες ο εκπαιδευτικός/γονέας μπορεί να επιλέξει αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στα παιδιά του. Γενικά, θα λέγαμε ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για παιδαγωγούς και για γονείς, που επιθυμούν να επενδύσουν στην καλή υγεία και ευεξία των σημερινών παιδιών και των αυριανών ενηλίκων.
ISBN13: | 978-960-16-1850-0 |
Συγγραφέας: | Συλλογικό έργο |
Εκδότης: | Πατάκη |
Χρονολογία Έκδοσης: | Ιούνιος 2007 |
Σελίδες: | 103 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 21χ15 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 176 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Σειρά: | Διδακτική Πράξη και Θεωρία |