Χημεία και βιοχημεία. Ωρίμανση και βελτίωση των οίνων
Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Sacks, Gavin L. / Waterhouse, Andrew L. / Jeffery, David W. / Συλλογικό έργο,
Επιμελητής: Κοντουδάκης, Νικόλαος / Κοτσερίδης, Γεώργιος
Εκδόσεις: Rosili
- Χρονολογία Έκδοσης: Ιανουάριος 2021
- Σελίδες: 344
- ISBN-13: 978-618-5131-69-2
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί συνέχεια του πρώτου τόμου «Χημεία και Βιοχημεία Οίνου-Οινοποίηση». Το βιβλίο περιλαμβάνει κεφάλαια στα οποία εξετάζονται οι διάφορες κατηγορίες χημικών ενώσεων που έχουν ταυτοποιηθεί στον οίνο και δεν συμπεριλαμβάνονται στον πρώτο τόμο. Στη συνέχεια γίνεται μια εκτενής αναφορά στην οξείδωση του οίνου και η σε βάθος μελέτη των μηχανισμών της με βάση το σύνολο των γνώσεων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα.
Ακολουθεί η περιγραφή των αλλαγών που δύναται να υποστεί ο οίνος μετά τη ζύμωση, κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και της παλαίωσης, με έμφαση στην επίδραση των δρύινων βαρελιών. Οι μεταζυμωτικές πρακτικές που ακολουθούνται από τους οινολόγους αποτελούν αντικείμενο μελέτης του παρόντος βιβλίου. Σκοπός είναι η κατανόηση των μηχανισμών που συμμετέχουν στη σταθεροποίηση του οίνου.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις στην οινολογία. Με αυτά τα παραδείγματα επιδιώκεται να αναδειχθούν μέρος των προκλήσεων αλλά και των ευκαιριών που αντιμετωπίζουν όσοι ενδιαφέρονται για αυτό το εκπληκτικό φυσικό προϊόν που ονομάζεται οίνος.
ISBN13: | 978-618-5131-69-2 |
Πρωτότυπος Τίτλος: | Understanding Wine Chemistry |
Συγγραφέας: | Συλλογικό έργο |
Εκδότης: | Rosili |
Χρονολογία Έκδοσης: | Ιανουάριος 2021 |
Σελίδες: | 344 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 24x17 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Είδος: | Βιβλίο |
Αρχική Γλώσσα: | αγγλικά |