Gourmet a la batire
Γκουρμέ α λα μπατιρέ Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Αλεξίου, Ζακ
Εκδόσεις: Οξυγόνο
- Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2012
- Σελίδες: 182
- ISBN-13: 978-960-9646-04-8
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Μπατίρης ή γκουρμέ;
Μπατίρης αλλά γκουρμέ.
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να είσαι gourmet όταν δεν έχεις λεφτά;
Νομίζετε ότι οι φακές που σας πουλάνε 60 ευρώ σε ένα gourmet εστιατόριο και τις ονομάζουν "χάντρες του αγρού" κοστίζουν ακριβά; Κοστίζουν, στον εστιάτορα, φτηνότερα από ό,τι σε μια νοικοκυρά!
Δείτε πως πολύ απλά μπορείτε να τρώτε gourmet φαγητά με ελάχιστα λεφτά.
Πριν από μερικές δεκαετίες το καθημερινό άγχος τής νοικοκυράς ήταν: "τι νόστιμο θα μαγειρέψω σήμερα;". Ερώτημα περισσότερο φιλοσοφικό παρά πρακτικό, καθώς είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει σχεδόν ό,τι ήθελε και έψαχνε για κάτι γρήγορο, νόστιμο και εύκολο. Τη σημερινή νοικοκυρά τη βασανίζει πάλι ένα παρόμοιο ερώτημα, που όμως βασίζεται πάνω σε έναν άλλο παράγοντα, τον οικονομικό:
"τι μπορώ να μαγειρέψω σήμερα που να είναι νόστιμο και οικονομικό;".
Το μόνιμο αυτό άγχος και η μεγάλη ανασφάλεια για το τι θα ξημερώσει σε όλους μας ήταν και η αιτία για να γράψω αυτό το βιβλίο. Πολλοί άνθρωποι, γυναίκες, άντρες, θείες, συνάδελφοι κ.ά., γνωρίζοντας την αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έθεταν συχνά ερωτήσεις του τύπου:
"Έχω 2 φλιτζάνια ρύζι και 2 κολοκυθάκια στο ψυγείο, μπορώ να φτιάξω κάτι ή πρέπει να πάω για ψώνια; Κι αν πρέπει να πάω για ψώνια, δεν έχω χρήματα, μήπως μπορείς να μου δανείσεις;"
Όσο και να θέλω να δανείσω, δεν μπορώ, επειδή απλά δεν έχω. Ως πρόσφατα άνεργος chef ζω πλέον με το επίδομα ανεργίας και καθώς δεν μπορώ να βλέπω δυστυχισμένους, αφού μπορώ να βρίσκω λύσεις και ιδέες για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.
Το φαγητό είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής και όπως λένε και οι ψυχολόγοι: το καλό φαγητό αυξάνει τη διάθεση για ζωή και προκαλεί ευτυχία. Καλό φαγητό δεν σημαίνει ακριβό φαγητό. Καλό φαγητό είναι το νόστιμο φαγητό, το καλομαγειρεμένο και το όμορφα σερβιρισμένο.
ISBN13: | 978-960-9646-04-8 |
Συγγραφέας: | Αλεξίου, Ζακ |
Εκδότης: | Οξυγόνο |
Χρονολογία Έκδοσης: | Μαΐος 2012 |
Σελίδες: | 182 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 21χ14 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 155 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Σειρά: | Διατροφή |