Ο διανοούμενος στην κουζίνα
Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Barnes, Julian, 1946-
Μεταφραστής: Παπασταύρου, Άννα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
- Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2004
- Σελίδες: 192
- ISBN-13: 978-960-375-772-6
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή:
Πόσο αλάτι περιέχει ακριβώς μία "πρέζα αλάτι"; Και πόσο είναι το αλεύρι που μπορεί να "σηκώσει" η ζύμη; Πότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε κατακλυσμό ένας απλός ψεκασμός πάνω από το φύλλο κρούστας; Ποια είναι, άραγε, η διαφορά ανάμεσα στο "κόβω" και το "ψιλοκόβω"; Και κατά πόσο διαφέρει η εκάστοτε διατομή;
Αυτό το βιβλίο είναι μια σπιρτόζικη και πρακτικότατη "μελέτη" του Τζούλιαν Μπαρνς, ο οποίος αναζητεί με ζήλο την ακρίβεια στη γαστρονομία. Ο σχολαστικός αυτός διανοούμενος είναι η καλύτερη παρηγοριά για όποιον ένιωσε να ηττάται κατά κράτος από ένα βιβλίο μαγειρικής.
ISBN13: | 978-960-375-772-6 |
Πρωτότυπος Τίτλος: | The pedant in the kitchen |
Συγγραφέας: | Barnes, Julian, 1946- |
Εκδότης: | Μεταίχμιο |
Χρονολογία Έκδοσης: | Νοέμβριος 2004 |
Σελίδες: | 192 |
Εξώφυλλο: | Σκληρό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 18χ13 |
Διαθεσιμότητα: | Εξαντλημένο |
Βάρος: | 362 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Αρχική Γλώσσα: | αγγλικά |