Το βιβλίο του σεφ
Λεξικό επαγγελματικής μαγειρικής Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Σαμαρτζής, Κώστας Α. / Μάρκου, Β. Κ.
Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ
- Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2002
- Σελίδες: 575
- ISBN-13: 978-960-87305-0-2
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Το Λεξικό Επαγγελματικής Μαγειρικής ή "Βιβλίο του Σεφ" όπως έχει γίνει γνωστό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως βιβλίο της γαστρονομίας.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει, αλφαβητικά, έξι χιλιάδες (6000) συνταγές μαγειρικής από τη ξένη και ελληνική κουζίνα, κλασική και σύγχρονη. Περιλαμβάνει ορεκτικά, γαρνιτούρες, σάλτσες, σαλάτες, σούπες και μεγάλη ποικιλία από κύρια πιάτα. Το δεύτερο μέρος αναφέρει τα επιδόρπια (διάφορα γλυκά, κρέμες, μπαβαρουά, πουτίγγες, παγωτά, κ.ά.).
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου επεξηγούνται όλοι οι μαγειρικοί όροι που αναφέρονται στο λεξικό, όπως οι τρόποι κοπής κρεάτων και λαχανικών, καθώς και οι τρόποι μαγειρέματος. Αν και για τους επαγγελματίες σεφ το βιβλίο λειτουργεί σαν "υπενθυμιστής" γιατί αναφέρει τα υλικά, τον τρόπο μαγειρέματος, τη γαρνιτούρα και την παρουσίαση κάθε πιάτου, ουσιαστικά αποτελεί ένα μοναδικό και συστηματικό εγχειρίδιο αναφοράς για τους εραστές της υψηλής μαγειρικής τέχνης.
ISBN13: | 978-960-87305-0-2 |
Συγγραφέας: | Μάρκου, Β. Κ. |
Εκδότης: | Βιβλιοθήκη του Σεφ |
Χρονολογία Έκδοσης: | Μαΐος 2002 |
Σελίδες: | 575 |
Εξώφυλλο: | Σκληρό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 22χ15 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 944 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |