Μαρόκο
Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου Τύπος: ΒιβλίοΜεταφραστής: Τσιρακάκη, Άννα - Μαρία
Φωτογράφος: Bizos, Didier
Επιμελητής: Rouche, Daniel / Bellahsen, Fabien
Εκδόσεις: Εκδόσεις Καστανιώτη
- Χρονολογία Έκδοσης: 2006
- Σελίδες: 192
- ISBN-13: 978-960-03-4185-0
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Μια πολυπρόσωπη εθνική κουζίνα με τοπικές ιδιαιτερότητες: από αυτό το εντελώς ξεχωριστό πεδίο πηγάζει η γαστρονομική γοητεία της κουζίνας του Μαρόκου. Εδέσματα της φυλής των Βερβερίνων, μαγειρεμένα σύμφωνα με τους παραδοσιακούς τρόπους της ερήμου, ή εκλεπτυσμένες λιχουδιές από τη Φεζ και το Αγαδίρ, πικάντικα πιάτα με αρνί ή γλυκά επιδόρπια με χουρμάδες, μέλι και σύκα. Η κουζίνα του Μαρόκου αναμφισβήτητα μαγεύει!
Οι μάλλον εξωτικές συνταγές μπορούν να υλοποιηθούν ακόμα και από ερασιτέχνες στην κουζίνα, διότι, εκτός από τις λεπτομερείς, βήμα βήμα, οδηγίες, ο αναγνώστης μαθαίνει και σημαντικές πληροφορίες και μυστικά για τα υλικά που χρησιμοποιούνται, καθώς και τους διάφορους τρόπους παρασκευής των εδεσμάτων. Την ιδιαίτερη νότα δίνουν τα χαρακτηριστικά μυρωδικά και μπαχαρικά του Μαρόκου, όπως ο δυόσμος, η κανέλα και το κόλιαντρο, που πλέον διατίθενται σε κάθε μεγάλο κατάστημα τροφίμων.
Ας βυθιστούμε λοιπόν στο συναρπαστικό κόσμο των ταζίν και των κουσκούς. Οι καλύτεροι σεφ του Μαρόκου θα μας συνοδέψουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα μας ενθουσιάσει.
ISBN13: | 978-960-03-4185-0 |
Πρωτότυπος Τίτλος: | Delices du Maroc |
Εκδότης: | Εκδόσεις Καστανιώτη |
Χρονολογία Έκδοσης: | 2006 |
Σελίδες: | 192 |
Εξώφυλλο: | Σκληρό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 29χ22 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 1278 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Αρχική Γλώσσα: | γαλλικά |