Η φιλοσοφία στην κουζίνα

Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας: /
Μεταφραστής: Μάρακα, Καίτη
Επιμελητής: Μωράκη, Αναστασία
Εκδόσεις: Πολύτροπον
- Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2008
- Σελίδες: 142
- ISBN-13: 978-960-8354-93-7
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή: 14.93 € τιμή βιβλιοχώρας: 13.44  
Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας; Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.
ISBN13: 978-960-8354-93-7
Πρωτότυπος Τίτλος: La Filosofia in cucina: Piccola cucina della region culinaria
Συγγραφέας: Rigotti, Francesca
Εκδότης: Πολύτροπον
Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2008
Σελίδες: 142
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Βάρος: 229 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Αρχική Γλώσσα: ιταλικά
Σειρά: Γαστρονομία και Σκέψη