Η φιλοσοφία στην κουζίνα
Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Αρούχ, Αλβέρτος, 1950-2014 / Rigotti, Francesca
Μεταφραστής: Μάρακα, Καίτη
Επιμελητής: Μωράκη, Αναστασία
Εκδόσεις: Πολύτροπον
- Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2008
- Σελίδες: 142
- ISBN-13: 978-960-8354-93-7
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή:
Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας; Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.
ISBN13: | 978-960-8354-93-7 |
Πρωτότυπος Τίτλος: | La Filosofia in cucina: Piccola cucina della region culinaria |
Συγγραφέας: | Rigotti, Francesca |
Εκδότης: | Πολύτροπον |
Χρονολογία Έκδοσης: | Μαΐος 2008 |
Σελίδες: | 142 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 21χ14 |
Διαθεσιμότητα: | Εξαντλημένο |
Βάρος: | 229 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Αρχική Γλώσσα: | ιταλικά |
Σειρά: | Γαστρονομία και Σκέψη |