Εστιατόριο

Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Προπομπός
- Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2010
- Σελίδες: 270
- ISBN-13: 978-960-7860-18-7
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή: 20.50 € τιμή βιβλιοχώρας: 18.45  
Οι νέες συνθήκες και οι σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής έχουν σηματοδοτήσει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην κοινωνική συμπεριφορά. Μία από αυτές είναι η ολοένα αυξανόμενη τάση για σίτιση μακριά από το σπίτι, σε οργανωμένες επιχειρήσεις που παρασκευάζουν και διαθέτουν φαγητό και ποτά. Το βιβλίο του Κ. Αρβανίτη παρουσιάζει τις βασικές αρχές οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας του εστιατορίου (είτε ως ανεξάρτητης επιχείρησης είτε ως τμήματος ξενοδοχείου) και προσπαθεί να προτείνει ένα μοντέλο σωστής παροχής υπηρεσιών, αφού η λεγόμενη «ολική ποιότητα» είναι αυτό που ζητά στις μέρες μας ο πελάτης-καταναλωτής. Η ανάλυση περιστρέφεται γύρω από όλους τους βασικούς άξονες λειτουργίας μιας επιχείρησης μαζικής εστίασης, δηλαδή: χώρος, εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνικές παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, αρχές υγιεινής, οικονομικός έλεγχος και κοστολόγηση, προβολή και προώθηση. Δίνεται επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσίαση της υφισταμένης νομοθεσίας (αγορανομικής, υγειονομικής, φορολογικής). Έτσι, το βιβλίο αποτελεί συνολικά ένα εργαλείο που δίνει απαντήσεις σε βασικές απορίες όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο "εστιατόριο" τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.
ISBN13: 978-960-7860-18-7
Συγγραφέας: Αρβανίτης, Κώστας, καθηγητής τουριστικών επιχειρήσεων
Εκδότης: Προπομπός
Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2010
Σελίδες: 270
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 24x17
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Βάρος: 458 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Σειρά: Τουρισμός και Ελεύθερος Χρόνος