Η διατροφή στον 21ο αιώνα
Γεωγραφίες της αφθονίας και της στέρησης Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Παπαδόπουλος, Απόστολος Γ. / Λαζαρίδη, Κάτια / Κυριακού, Μαντώ / Πλέτσα, Βασιλική / Γιαννακούλια, Μαρία / Χουλιάρας, Αστέρης / Ματάλα, Αντωνία-Λήδα / Συλλογικό έργο,
Επιμελητής: Χουλιάρας, Αστέρης / Ματάλα, Αντωνία-Λήδα
Εκδόσεις: Παπαζήσης
- Χρονολογία Έκδοσης: 2005
- Σελίδες: 279
- ISBN-13: 978-960-02-1866-4
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Λίγα ζητήματα απασχολούν τους ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο τόσο συχνά και τόσο έντονα όσο τα τρόφιμα και η διατροφή. Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν διέθετε περισσότερα τρόφιμα. Ωστόσο ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζει να πεινά. Κι ένα άλλο τμήμα, υπερσιτίζεται σε τέτοιο βαθμό που πολλοί μιλούν για μια "επιδημία παχυσαρκίας". Οι εξελίξεις στην παραγωγή και την κατανάλωση τροφίμων προκαλούν περισσότερο φόβο παρά ελπίδα. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι περισσότερο πολύπλοκη παρά ποτέ. Οι σύγχρονες γεωργικές τεχνικές επιβαρύνουν το περιβάλλον και η βιωσιμότητά τους αμφισβητείται έντονα. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θέτουν νέου τύπου διλήμματα. Στην Ευρώπη η αγροτική πολιτική σχεδιάζεται σε νέες βάσεις. Ποιο είναι το μέλλον των τροφίμων και της διατροφής; Επτά ειδικοί καταγράφουν τα προβλήματα και αναζητούν λύσεις.
ISBN13: | 978-960-02-1866-4 |
Συγγραφέας: | Συλλογικό έργο |
Εκδότης: | Παπαζήσης |
Χρονολογία Έκδοσης: | 2005 |
Σελίδες: | 279 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 21χ14 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 457 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |