Η τέχνη της γεύσης
Οδηγός μαγειρικής τέχνης με πλήθος πληροφοριών, τεχνικών και συνταγών Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Φραγκάκης, Ιωάννης Δ.
Εκδόσεις: Τζιόλα
- Χρονολογία Έκδοσης: Ιανουάριος 2007
- Σελίδες: 809
- ISBN-13: 978-960-418-118-6
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή:
Η μαγειρική τέχνη -γαστρονομία αποτελεί σήμερα μία τέχνη η οποία σιγά-σιγά καταλαμβάνει τη θέση που της ανήκει, προσπαθώντας να απομακρύνει την απαξίωση που εισέπραττε σε σχέση με τις υπόλοιπες "ευγενείς" τέχνες. Κατά την συγγραφή αυτού του βιβλίου, το κύριο μέλημα ήταν να καταβληθεί μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών που θα καταγραφούν με τέτοιον τρόπο, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να κατανοήσει, χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις, την βασική φιλοσοφία που διέπει την μαγειρική τέχνη και που δεν είναι άλλη από την διέγερση και ικανοποίηση των ανθρωπίνων αισθήσεων.
Απλότητα και πολυπλοκότητα, θα πρέπει να συνυπάρχουν ταυτόχρονα έτσι ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για προϊόντα και συνταγές από τις πιο ταπεινές μέχρι και τις πιο πολυσύνθετες. Αυτό το βιβλίο αποτελεί την πρώτη απόπειρα του συγγραφέα για καταγραφή όλων των βασικών κεφαλαίων της μαγειρικής τέχνης. Θα ζητούσα την κατανόηση όλων των αναγνωστών για πιθανά κενά και παραλήψείς στην ύλη ενώ ζητώ και τη συνεισφορά τους με πιθανές παρατηρήσεις και επισημάνσεις. Η παράθεση των συγκεκριμένων συνταγών είχε σαν φιλοσοφία την καταγραφή των βασικών κλασσικών διαχρονικών συνταγών αλλά και κάποιων σύγχρονων μοντέρνων τάσεων της μαγειρικής, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις τόσο του μάγειρα, που τώρα ξεκινάει την σταδιοδρομία του, όσο και του πιο έμπειρου επαγγελματία, ώστε να συμπληρώσει το "οπλοστάσιο" του με καινούργιες γνώσεις. [...]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
ISBN13: | 978-960-418-118-6 |
Συγγραφέας: | Φραγκάκης, Ιωάννης Δ. |
Εκδότης: | Τζιόλα |
Χρονολογία Έκδοσης: | Ιανουάριος 2007 |
Σελίδες: | 809 |
Εξώφυλλο: | Σκληρό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 25χ18 |
Διαθεσιμότητα: | Εξαντλημένο |
Βάρος: | 2079 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |