Βυζαντίου γεύσεις

Η κουζίνα της αυτοκρατορίας Τύπος: Βιβλίο
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη
- Χρονολογία Έκδοσης: Ιούνιος 2015
- Σελίδες: 335
- ISBN-13: 978-960-16-4419-6
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 14.33 € τιμή βιβλιοχώρας: 12.90  
Για αιώνες ολόκληρους ο γαστριμαργικός πλούτος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ξακουστός σε Ανατολή και Δύση, πολύ λίγες πληροφορίες όμως φαίνεται να σώθηκαν ως τις μέρες μας. Στο βιβλίο αυτό ο καταξιωμένος ιστορικός και ειδήμων της ιστορίας της διατροφής Andrew Dalby μάς παρουσιάζει για πρώτη φορά με εξαιρετικά λεπτομερή και απολαυστικό τρόπο την κουζίνα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τα αγαπημένα πιάτα των αυτοκρατόρων και των αξιωματούχων μέχρι το φαγητό των απλών ανθρώπων. Παντρεύοντας τα μπαχαρικά των Ρωμαίων με τις γεύσεις της θάλασσας και το λιτό φαγητό του ελληνικού κόσμου, η κουζίνα των Βυζαντινών ήταν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και αποτελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μήτρα της σημερινής ελληνικής όσο και της τουρκικής κουζίνας. Ζωντανεύοντας, στην κυριολεξία, με ακρίβεια και γλαφυρότητα αυτή τη χαμένη κουζίνα, ο Dalby μάς προσφέρει και μια περιδιάβαση στους τόπους και τα αρώματα της Κωνσταντινούπολης, στις αγορές της, μας αφηγείται ιστορίες περιηγητών και συνθέτει μια πλήρη εικόνα των γαστρονομικών συνηθειών της αυτοκρατορίας και της σχέσης τους με την υγεία, τις εποχές, τον έρωτα και την ιατρική.
ISBN13: 978-960-16-4419-6
Πρωτότυπος Τίτλος: Tastes of Byzantium: The cuisine of a legandary empire
Συγγραφέας: Dalby, Andrew
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Χρονολογία Έκδοσης: Ιούνιος 2015
Σελίδες: 335
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 444 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Αρχική Γλώσσα: αγγλικά
Σειρά: Θεωρητικές Επιστήμες / Βυζαντινή Ιστορία