Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα

Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας: /
Μεταφραστής: Σκαρσουλή, Πηνελόπη
Εκδόσεις: Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος
- Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2007
- Σελίδες: 466
- ISBN-13: 978-960-227-355-5
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 25.36 € τιμή βιβλιοχώρας: 25.36  
Δύο κυρίως λόγοι προέχουν για την επιλογή να εξετασθούν τα προβλήματα που θέτει η αιματηρή θυσία σε σχέση με τους Έλληνες. Καταρχήν, επειδή πρόκειται για μία κοινωνία, όπου οι βασικές τελετουργικές και πλέον καθημερινές πρακτικές εντάσσονται στον χώρο της θυσίας. Για δέκα περίπου αιώνες, υπακούοντας στις χαραγμένες σε λίθο λατρειακές ρυθμίσεις, οι Έλληνες δεν έπαυσαν να έρχονται σε επαφή με τις θεϊκές δυνάμεις, προβαίνοντας στην αυστηρά τελετουργική θυσία ζώων, τα οποία κατανάλωναν συλλογικά και με βάση συγκεκριμένους κανόνες. Σε αυτόν τον λόγο, που βασίζεται σε γεγονότα, προστίθεται και ένας ακόμη που αφορά την παρουσία των Ελλήνων στην εποχή μας μέσω μιας συνεχούς ιστορίας, από τους Πατέρες της Εκκλησίας έως τους κοινωνιολόγους, που μαζί με τον Durkheim και τον Mauss προβληματίζονται για την σχέση ανάμεσα στην θρησκεία και την Κοινωνία μέσω μιας συλλογιστικής, επικεντρωμένης στο φαινόμενο της θυσίας.
ISBN13: 978-960-227-355-5
Πρωτότυπος Τίτλος: La cuisine du sacrifice en pays grec
Συγγραφέας: Detienne, Marcel
Εκδότης: Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος
Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2007
Σελίδες: 466
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 786 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Αρχική Γλώσσα: γαλλικά
Σειρά: Σύγχρονη Αρχαιογνωστική Βιβλιοθήκη