Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα
Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Vernant, Jean - Pierre, 1914-2007 / Detienne, Marcel, 1935-2019
Μεταφραστής: Σκαρσουλή, Πηνελόπη
Εκδόσεις: Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος
- Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2007
- Σελίδες: 466
- ISBN-13: 978-960-227-355-5
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Δύο κυρίως λόγοι προέχουν για την επιλογή να εξετασθούν τα προβλήματα που θέτει η αιματηρή θυσία σε σχέση με τους Έλληνες. Καταρχήν, επειδή πρόκειται για μία κοινωνία, όπου οι βασικές τελετουργικές και πλέον καθημερινές πρακτικές εντάσσονται στον χώρο της θυσίας. Για δέκα περίπου αιώνες, υπακούοντας στις χαραγμένες σε λίθο λατρειακές ρυθμίσεις, οι Έλληνες δεν έπαυσαν να έρχονται σε επαφή με τις θεϊκές δυνάμεις, προβαίνοντας στην αυστηρά τελετουργική θυσία ζώων, τα οποία κατανάλωναν συλλογικά και με βάση συγκεκριμένους κανόνες. Σε αυτόν τον λόγο, που βασίζεται σε γεγονότα, προστίθεται και ένας ακόμη που αφορά την παρουσία των Ελλήνων στην εποχή μας μέσω μιας συνεχούς ιστορίας, από τους Πατέρες της Εκκλησίας έως τους κοινωνιολόγους, που μαζί με τον Durkheim και τον Mauss προβληματίζονται για την σχέση ανάμεσα στην θρησκεία και την Κοινωνία μέσω μιας συλλογιστικής, επικεντρωμένης στο φαινόμενο της θυσίας.
ISBN13: | 978-960-227-355-5 |
Πρωτότυπος Τίτλος: | La cuisine du sacrifice en pays grec |
Συγγραφέας: | Detienne, Marcel |
Εκδότης: | Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος |
Χρονολογία Έκδοσης: | Σεπτέμβριος 2007 |
Σελίδες: | 466 |
Εξώφυλλο: | Σκληρό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 21χ14 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 786 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Αρχική Γλώσσα: | γαλλικά |
Σειρά: | Σύγχρονη Αρχαιογνωστική Βιβλιοθήκη |