Η τέχνη της αμπελουργίας
Αμπέλι οινοποιίας Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Τσέτουρας, Παναγιώτης Λ.
Εκδόσεις: Σταμούλη Α.Ε.
- Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2009
- Σελίδες: 285
- ISBN-13: 978-960-351-785-6
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή:
Βασισμένος στην ελληνική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητές της, ο πρακτικός αυτός οδηγός μάς μαθαίνει τα "μυστικά" της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη. Παρουσιάζονται με απλό τρόπο όλες οι γνώσεις και οι καλλιεργητικές τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε στάδιο καλλιέργειας για την παραγωγή άριστων αμπελουργικών προϊόντων. Περιλαμβάνει τη μορφολογία και τη φυσιολογία του φυτού, τα βλαστικά στάδια και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις του, τα υποκείμενα και τις ποικιλίες οινοποιίας, τον πολλαπλασιασμό και τους εμβολιασμούς, την εγκατάσταση του αμπελώνα, το κλάδεμα, το πότισμα, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία, τους εχθρούς και τις ασθένειες του φυτού. Καταγράφει επίσης τη διαγνωστική στο αμπέλι, τη φυτοπροστασία και τα προγράμματα ψεκασμών, το γλωσσάρι της αμπελουργίας για την κατανόηση των εννοιών που περιέχονται στο βιβλίο και τις ωφέλειες που έχει ο άνθρωπος στην υγεία του, όταν συμπεριλάβει στη διατροφή του τα αμπελουργικά προϊόντα, το σταφύλι και το κρασί. Απευθύνεται σε αμπελουργούς, οινοποιούς αλλά και σε κάθε οινόφιλο που επιθυμεί να γνωρίσει τα "μυστικά" της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη.
ISBN13: | 978-960-351-785-6 |
Συγγραφέας: | Τσέτουρας, Παναγιώτης Λ. |
Εκδότης: | Σταμούλη Α.Ε. |
Χρονολογία Έκδοσης: | Μάρτιος 2009 |
Σελίδες: | 285 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 24χ17 |
Διαθεσιμότητα: | Εξαντλημένο |
Βάρος: | 820 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |