Η ιστορία των αισθήσεων, γεύση
Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Ackerman, Diane
Μεταφραστής: Έμκε, Έλλη
Εκδόσεις: Περίπλους
- Χρονολογία Έκδοσης: 2002
- Σελίδες: 165
- ISBN-13: 978-960-8151-99-4
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή:
Μια πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυδιάστατη παρουσίαση της αίσθησης της γεύσης μέσα από τη φυσιολογία της, αλλά και τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο. Ένα βιβλίο που εξετάζει όλες τις πλευρές της γεύσης με την επιστημονική και ποιητική περιέργεια που χαρακτήριζε τους ανθρώπους της Αναγέννησης. Στα επί μέρους κεφάλαια εξετάζονται: -Η σχέση φαγητού και σεξ. -Γιατί ο άνθρωπος είναι παμφάγος. -Πώς επιδρά η σοκολάτα στην ψυχολογία μας. -Φούγκου, τρούφες και άλλες συγκλονιστικές γευστικές απολαύσεις. -Πώς και γιατί χρησιμοποιείται η βανίλια ως καρύκευμα των ροφημάτων και γλυκών.
ISBN13: | 978-960-8151-99-4 |
Πρωτότυπος Τίτλος: | A natural history of the senses, taste |
Συγγραφέας: | Ackerman, Diane |
Εκδότης: | Περίπλους |
Χρονολογία Έκδοσης: | 2002 |
Σελίδες: | 165 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 21χ14 |
Διαθεσιμότητα: | Εξαντλημένο |
Βάρος: | 237 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Αρχική Γλώσσα: | αγγλικά |
Σειρά: | Επιστήμες |